2024. június 22. szombat

A régió legnagyobb motoros eseményének ígérkezik a 2024-es Superenduro GP of Hungary

Megosztás

Indul a jegyértékesítés a 2024. február 3-án az MVM Dome-ban zajló Superenduro GP of Hungary versenyre.

Az előző alkalommal, a korábbi helyszínen három héttel a rendezvény előtt minden jegy elkelt, ezúttal még nagyobb közönség előtt versenyezhetnek a sportág legjobbjai, köztük Billy Bolt, Taddy Błażusiak és a Prestige mezőny két magyar kiválósága, Zsigovits Norbert és Szőke Márk.

Arany, ezüst és bronzfokozatú jegyek közül választhatnak az érdeklődők az új helyszínen, a budapesti MVM Dome-ban 2024. február 3-án zajló Superenduro GP of Hungary versenyre. Az aranyfokozatú székek a 100-as, az ezüst a 200-as, a bronz a 300-as szektorokat jelöli, emellett idén is lesz az edzésekre érvényes Training, a bokszlátogatást biztosító Paddock és kerekesszékes kísérő jegy is.

A versenyt rendező TRP Hungary idén progresszíven emelkedő árú jegyvásárlást biztosít: az első 500 jegy jelentős kedvezménnyel akár 9.990 Ft-ért megvásárolható, a továbbiakban 2023. november 15-ig, 2024. január 3-ig és 2024. február 2-ig különböző mértékű árengedmény vehető igénybe. A jegyek elérhetők a Superenduro.hu oldalról és az Eventim országos hálózatában.

Fotó: Makai Gergely/MGR Images

„Az idei év elején a Superenduro GP of Hungary minden várakozásunkat felülmúlóan hatalmas siker volt, és 2024-re tovább emeljük a tétet: szeretnénk, ha ez lenne a régió legnagyobb motoros eseménye, ami Európa egyik legimpozánsabb sportcsarnokában valósul meg. A versenyzők szenzációs csatákat vívnak, ráadásul magyar pilótáknak is drukkolhatunk” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.

A mezőnyben idén is ott lesz a Hungarian Motorsport Academy három versenyzője: a Prestige kategóriában Zsigovits Norbert és Szőke Márk is rajthoz áll, korábban mindketten futamot nyertek Budapesten az Európa-kupában. A Juniorok mezőnyében az új generáció képviselője, Liszka Roland is az esélyesek között szerepel majd, és az ismét visszatérő Európa-kupában is várhatók további magyar indulók.

Páratlanul izgalmas versenyek

A SuperEnduro a motorversenyzés egyik, látványos formája. A sportág lényegében az enduro, a motocross és a trial versenyzés ötvözete, az edzéseken az óra ellen kell hajtani, a futamokon viszont test-test elleni küzdelem is zajlik. Különböző szekciók vannak, akadnak endurós, jellemzően fa- és kőakadályok, vannak motocross-elemek, például ugrók, hullámsorok, mandinerek, kanyarok, és vannak trialos ügyességi elemek is, előfordulhatnak magasabb építmények is.

Fotó: Makai Gergely/MGR Images

A GP fordulói jellemzően egynapos események, amelyek során három kategóriában küzdenek a versenyzők egymással rövid, néhány perces futamok keretein belül, általában sportcsarnokokban. A formátum, a szabályok, a versenyzők és a helyszín részletes bemutatása a Superenduro.hu oldalon található.

Még több cikk

További témáink