2024. június 25. kedd

Megújul a Ford európai bestsellere, a Kuga

Megosztás

A karakteres megjelenésű új Kuga vásárlói számára nemcsak a hibrid hajtásláncok teljesítménye jelent majd kellemes meglepetést, hanem az autó egyszerű csatlakoztathatósága, valamint a legújabb generációs vezetéstámogató rendszerek átfogó kínálata is.

Megújult az Európában gyártott és európai emberek számára tervezett Ford Kuga. A modellkínálatában megtalálható az otthon és közterületen egyaránt tölthető PHEV változat, amely akár 69 kilométert képes megtenni tisztán elektromos hajtással. Azoknak az autósoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre kényelmes töltési lehetőség, a Ford a full hibrid hajtású Kuga Hybrid modellt ajánlja; ez a változat is az elektromos hajtáslánc kényelmét kínálja, miközben akár 900 kilométeres hatótávra képes egyetlen tankolással, és a városi útszakaszok 64 százalékát is megteszi elektromos hajtással.

Fotó: Ford

A Kuga Plug-In Hybrid és a Kuga Hybrid AWD vásárlói a továbbfejlesztett hibrid hajtásláncnak köszönhetően egyaránt számíthatnak az elektromos autók élvezetes gyorsulására és csekélyebb károsanyag-kibocsátására, valamint a dízelüzemű autókhoz hasonló megnövelt vontatási képességre: az új Kuga a 2100 kilogrammos vontathatóságával könnyedén mozgat akár egy nagyméretű lakókocsit is.

„A Ford Kuga már 2008-as megjelenése óta igazi sláger a vásárlók körében. Az új Kuga pedig minden eddigi változatnál jobban sikerült, hiszen a sokoldalúság, a csatlakoztathatóság és a kényelem egészen új szintjét nyújtja” – nyilatkozta Jon Williams, a Ford Blue Európa vezérigazgatója.

Friss formavilág és technológia

A formaterv terén az új Kuga kívül-belül megújult. A Titanium kivitel eleganciáját, az ST-Line sportosságát és az Active robosztusságát egyedi dizájnelemek képviselik. Az új Kuga dinamikus orr-része és az első fényszórókat összekötő LED dizájn elem együttesen irányítja rá a figyelmet az új modellre.

Fotó: Ford

Az autóban utazók kényelmét tovább fokozza a Ford legújabb generációs fedélzeti információs és szórakoztató rendszere, amely a továbbfejlesztett hardvernek köszönhetően gyors zökkenőmentes csatlakoztathatóságot és működést biztosít. Az okostelefonokkal gördülékenyen integrálható rendszer 5G kapcsolata gyors adatátvitelt biztosít, így a felhőalapú navigáció mindig segít elkerülni a közlekedési dugókat, miközben a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto rendszerek segítségével kényelmesen elérhetők a legfontosabb alkalmazások és információk.

A SYNC 4 nevű rendszer abban is segít, hogy az autósok a lehető legtöbbet hozhassák ki az új Kuga vontatási képességéből; erre szolgál a vontatmány csatlakoztatási ellenőrző lista. A navigáció vontatási üzemmódját kiválasztva a vezető megadhatja az autó és a vontatmány méreteit, és ezután a SYNC 4 rendszer kifejezetten olyan útvonalakat választ, ahol nincsenek szűk kanyarok, alacsony aluljárók és egyéb akadályok.

A legmodernebb technológiák a gyártástól a mindennapos használatig

Az új generációs adaptív sebességtartó automatika az eddig kínált funkciókon túl automatikusan fékez a kanyarok és kereszteződések előtt, a 360 fokos kamerarendszer pedig teljes felülnézeti képet ad a jármű környezetéről, megkönnyítve a manőverezést.

Fotó: Ford

A praktikum és a kényelem mellett az új Kuga belső térkialakításánál az is fontos szempont volt, hogy az autó mindig készen álljon minden kalandra városon belül vagy kívül. Az előre-hátra csúsztatható második üléssor révén a hátul utazók lábtere 1 méternél is nagyobb lehet, vagy akár 150 literrel is megnövelhető a csomagtér kapacitása. Az opcióként elérhető ERGO ülések kiváló alátámasztást nyújtanak a testnek, amit az AGR vezető gerincgyógyászati szervezet tanúsítványa igazol.

A Kuga kínálatában ezentúl az új Active kivitel is szerepel megnövelt hasmagassággal. A továbbfejlesztett felfüggesztés nemcsak agilisabb terepképességet biztosít, de hozzájárul a jobb kezelhetőséghez és stabilitáshoz is, így biztosítva a vezetők és az utasok kényelmét és biztonságát.

Az autózás biztonságát fokozza a továbbfejlesztett fényszórótechnológia, a Kugában alapfelszereltségként automatikus távfényvezérlésű LED fényszórók találhatók. A külön rendelhető Dinamikus Pixel LED fényszóró a navigációs adatok és az útjelzéseket leolvasó kamera információi alapján megváltoztatja a fény vetítését kanyarokban, kereszteződésekben és körforgalmakban, jobban megvilágítva így a környezetet.

Fotó: Ford

Az új Kuga Európában, a Ford modern valenciai üzemében készül, ahol a gyártási folyamatot 3D-nyomtatású alkatrészek teszik precízzé, és egyúttal fenntarthatóbbá. A mérnökök szorosan együttműködnek a mesterséges intelligenciával, így biztosítva a lehető legmagasabb szintű minőséget. Az új Kuga forgalmazása már ebben a hónapban megkezdődik.

Még több cikk

További témáink