2024. június 25. kedd

A Schiller csoport is BYD-márkakereskedést nyit

Megosztás

Stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt-vel a BYD, a kínai autógyártó ezzel erősíti jelenlétét a magyar piacon – közölték csütörtökön az MTI-vel.

A BYD célja, hogy fenntartható és innovatív elektromos járműveket kínáljon Magyarországon széles vásárlói körnek. A Schiller BYD-márkakereskedése Észak-Pesten nyílik meg februárban.

A Schiller csoport a BYD harmadik magyarországi partnere, a kínai vállalat tavaly októberben indította a forgalmazást Magyarországon első két márkakereskedőjével, a Duna Autóval és a Wallis Motorral.

A következő hónapokban további kiskereskedelmi partnerek csatlakoznak majd a BYD hálózatához országszerte – jelezte a társaság.

Fotó: BYD

A márka arra számít, hogy a februártól elérhető elektromosautó-vásárlási állami ösztönző program vonzóvá teszi a márkát a magyarországi vállalatok számára, mindhárom jelenlegi BYD modell jogosult a 4 millió forintos ösztönzőre – közölték.

A kínai gyártó gyors lépéseket tesz annak érdekében, hogy jövőbeni szervizhálózatát a fővárostól távolabb élő vagy működő tulajdonosok is könnyen elérhessék – írták a közleményben.

A BYD Auto, a BYD 2003-ban alapított autóipari leányvállalata a tisztán elektromos és a plug-in hibrid járművek fejlesztésére összpontosít. A vállalat a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította. A BYD Europe a BYD csoport első tengerentúli leányvállalata – ismertették.

Még több cikk

További témáink