2024. június 25. kedd

Az elektromos Volvo FH nyerte el az Év Kamionja 2024 díjat

Megosztás

A Volvo Trucks a tekintélyes iparági elismerést az elektromos Volvo FH termékével érdemelte ki. Ez az első alkalom, hogy a kitüntetéssel elektromos kamiont jutalmaztak.

A Volvo nehézkategóriás elektromos modellje, az elektromos Volvo FH nyerte el az Év Nemzetközi Kamionja 2024 díjat. A díj odaítélésében a zsűri véleménye alapján az elektromos teherautó teljesítménye, egyenletes gyorsulása, valamint zajtalan és vibrációmentes működése döntött.

“Amikor az elektromos Volvo FH-t bemutatták, a Volvo Trucks a legmodernebb akkumulátoros elekromos járművet dobta piacra, amely az áruszállítási feladatok széles skálájára kínál tökéletes megoldást.”

“A termék bizonyíték arra, hogy a fenntartható energiaellátásra történő áttérés még a mai kihívásokkal teli környezetben is egyre hangsúlyosabban jelen van” – mondta Gianenrico Griffini, az Év Nemzetközi Kamionja díj zsűrijének elnöke.

Fotó: Volvo Trucks Hungary

Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke a tekintélyes kitüntetést a Lyonban, Franciaországban megrendezett átadó ünnepség keretein belül vette át.

“Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az elektromos FH modellünk elnyerte ezt a neves díjat! A díj története során első ízben lett egy tisztán elektromos modell az Év Kamionja díj nyertese. Az elektromos Volvo FH egy új korszak kezdetét is jelenti az iparágban, ez az elismerés pedig kiválóan példázza, hogy a károsanyagkibocsátás-mentes közúti közlekedésre történő átállás itt és most zajlik.”

“Hálás köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik hozzájárultak ennek a sikernek az eléréséhez, amelynek az alapja a szenvedélyes csapatmunka, a Volvo Csoport minden egyes kollégájának odaadó elkötelezettsége, és a szoros együttműködés az ügyfeleinkkel, partnereinkkel, beszállítóinkkal.”

Négyszeres győztes

A Volvo Trucks ikonikus FH modellje immár negyedik alkalommal nyerte el az Év Kamionja kitüntetést. A Volvo FH az iparág egyik legsikeresebb modellje, világszerte közel 1,4 millió eladott darabszámmal.

Fotó: Volvo Trucks Hungary

Az elektromos Volvo FH 44 tonnás megengedett szerelvényössztömeggel érhető el, sorozatgyártása a Volvo Trucks göteborgi, svédországi gyárában 2022-ben, a belgiumi Gentben található gyárában pedig 2023-ban kezdődött meg.

Átfogó elektromos kínálat

A Volvo Trucks 2019-ben, a világon elsőként kezdte meg az elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását, ma pedig már egy hat elektromos modellből álló termékpalettával rendelkezik, amelyek az áruszállítási feladatok széles skálájára kínálnak környezetbarát megoldást. A Volvo Trucks piacvezető a nehézkategóriás elektromos termékek piacán Európában (az EU országai, valamint Norvégia és Svájc összesítésében), 49%-os piaci részesedéssel.

Az Év Nemzetközi Kamionja díj

Az Év Nemzetközi Kamionja szervezetet 1977-ben alapította 24 újságíró, akik a legjelentősebb európai teherfuvarozási magazinok haszonjármű-szakértői voltak. A díjat minden évben annak a tehergépjármű-modellnek ítélik oda, amelyet a megelőző 12 hónapban dobtak piacra, és amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti árufuvarozás hatékonyságához. A zsűri számos szakmai szempont figyelembe vételével dönt, úgy mint a technológiai újítások, a kényelem, a biztonság, a vezethetőség, az energiahatékonyság, a környezeti lábnyom és a teljes életút költség (TCO).

Még több cikk

További témáink