2024. június 25. kedd

Kulturális kalandozás Winkler Nórával és a MINI-vel

Megosztás

A hazai kulturális élethez egyre izgalmasabb szálakon kapcsolódó MINI felkérésére Winkler Nóra különleges, a Gellérthegyet és a Diplomatanegyedet érintő városi sétát tartott, megmutatva az urbánus környezet gazdag művészeti történeteit és összekapcsolódásaikat. A programon főszerepet kaptak a városi mobilitásra tervezett új MINI modellek is.

A kulturális színtér meghatározó alakjaként ismert Winkler Nóra vezetésével a MINI újabb művészeti eseményt szervezett, ahol építészet, tánc, festészet és design hálózatáról, valamint a pop-kultúra és a MINI kapcsolódásairól hallhattak a meghívottak. A program egy gellérthegyi építészeti sétával vette kezdetét, ahol a művészeti szakember betekintést adott a környék múltjába és jelenébe, egyfajta felütésként a nap különleges kulturális kalandozásaihoz.

Fotó: BMW Group Magyarország

Az esemény a modern magyar lakóház-építészet kitűnő példájaként ünnepelt, Fischer József által tervezett napfényes, élhető terekkel teli Walter Rózsi villában folytatódott, ahova a vendégek természetesen a legújabb MINI-kkel érkeztek. Az 1936-ban, az operaénekesnő-sztár Walter Rózsi családja számára tervezett Bajza utcai villa és kertje tökéletes színtere volt Winkler Nóra és a MINI előadásának.

A hazai és európai példákat érintő, nagyjából száz évet felölelő előadás azt a hálózatot rajzolta fel, ahogyan a felvilágosult, világjobbító szándékú, modern gondolatok fokozatosan átszőtték és egymásba kapcsolták a különböző művészeti ágakat, kreatív területeket, egymást inspirálva generációkon át, egészen a máig.

Fotó: BMW Group Magyarország

A program keretében a MINI hazai képviselete tesztvezetést szervezett, mely során a vendégek kipróbálhatták a MINI aktuális kínálatában szereplő sportos John Cooper Works, illetve tisztán elektromos modelleket is, köztük a 3-ajtós MINI-t, a MINI Clubman-t, a MINI Countryman-t, valamint a MINI Cabrio-t is.

Németh Balázs, MINI márkavezető és Salgó András, a BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs vezető röviden kontextusba helyezték a MINI kezdeményezését, a kultúra támogatásában vállalt aktív szerepét, valamint bemutatták a brit márka legfrissebb újdonságait és hazai teljesítményét.

Fotó: BMW Group Magyarország

A harmincas években meghatározó tér- és tárgytervezési szemlélet, a funkcionalitást az életszeretettel ötvöző és mindezt a valóban szükséges méretekben újragondoló építészeti gondolkodással született villa tökéletes keretet adott a hasonló értékek és elképzelések mellett fejlődő MINI márka számára.

Még több cikk

További témáink