2024. június 22. szombat

Válint Bence harmadik lett a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban

Megosztás

Harmadikként zárta a szezont a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban Válint Bence.

A Ferrari versenysorozat utolsó állomásán, Mugellóban remek versenyzéssel szerezte meg az előkelő dobogós helyezést a Rossocorsa – Ferrari Budapest 18 éves versenyzője.

A magyar pilóta csütörtökön a negyedik, majd pénteken a második helyet szerezte meg, ezzel az eredménnyel pedig az összesített ranglista harmadik helyére autózta magát – maga mögé utasítva többek között az egykori Forma-1-es pilótát, Adrian Sutilt.

Fotó: Ferrari

„Ez volt az első szezonom a sorozatban. Felemelő érzés rögtön a debütáló évben ilyen szép helyezéssel zárni a versenyzést. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, büszke vagyok a csapatra. Óriási megtiszteltetés képviselni Magyarországot a Ferrari legjobbjai között” – mondta Válint Bence.

A mindössze 18 éves versenyző igazi bravúrt hajtott végre: úgy állhatott fel a legrangosabbnak számító Ferrari versenysorozat dobogójának harmadik helyére, hogy a hét versenyből álló sorozatban csupán négyszer állt rajthoz.

Kipróbálhatta az új modellt is

Hét elején a versenypályán is bemutatkozott Mugelloban a Ferrari legújabb versenyautója, a Ferrari 296 Challenge, amelyet egyedüli magyarként és versenyzőtársai közül is elsők között a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli 2023-as európai sorozatában az összesített 3. helyen végző Válint Bence próbálhatott ki.

Még több cikk

További témáink