2024. június 22. szombat

Toyotából adták el a legtöbbet, erősödik a Lexus is Magyarországon

Megosztás

Minden idők legsikeresebb évét zárta a Toyota hazánkban 2023-ban, a volumenmárka mellett a Lexus is jól szerepelt. 

A teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű újautó-piacon a Toyota 17.299 új autó értékesítésével, 13,5%-os piaci részesedéssel őrizte meg piacvezető pozícióját.

Történelmet írt hazánkban a gyártó prémium márkája, a Lexus is, amely magyarországi története során most először ért el négyszámjegyű értékesítést: 2023-ban nem kevesebb, mint 1105 új Lexus talált gazdára az országban, amely a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacra vetítve 0,9%-os részesedést jelent.

A két márka együtt összesen 18.404 autót értékesített hazánkban 2023-ban, ami a Magyarországon regisztrált autók 14,4%-át teszi ki, azaz tavaly minden hetedik autót a világ legnagyobb autógyártója adta el idehaza.

Fotó: Toyota

A világszinten is stabilan legkelendőbb autómárkának bizonyuló Toyota ismét megvédte elsőséget a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon. Ezeket külön-külön vizsgálva a teljes személyautó piacon a Toyota 14.222 új autó értékesítésével, 13,2%-os piaci részesedéssel bizonyult a magyar autóvásárlók kedvenc márkájának, míg a teljes kishaszongépjármű piacon 3.077 új autó értékesítésével, 14,8%-is részesedéssel lett ezüstérmes.

A teljes magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon regisztrált 17.299 új Toyota azt jelenti, hogy a márka mintegy 4.746 autóval értékesített többet Magyarországon, ez 38%-al nagyobb értékesítést jelent, és a Toyota háromhavi átlagos értékesítésének felel meg.

A teljes hazai személyautó piacon értékesített 14.222 új Toyota révén a környezetbarát japán autómárka mintegy 2055 autóval adott el többet, mint legközelebbi versenytársa, ami kéthavi átlagos magyarországi személyautó értékesítésének felel meg, abszolút értékben pedig 17%-al több eladott autót jelent.

Még több cikk

További témáink