2024. június 25. kedd

AI támogatású rendszerrel jöhet az új kecskeméti Mercedes CLA

Megosztás

A CES 2024 alkalmával a Mercedes-Benz izgalmas digitális fejlesztéseket mutatott be, amelyek átalakítják a vásárlói élményt – mind az autóban, mind azon túl.

Ebben központi szerepet játszik az új MBUX virtuális asszisztens, amely generatív AI-t és fejlett 3D-grafikát használ. Ezáltal az interakciók természetesebbek, intuitívebbek és személyre szabottabbak lesznek a korábbiaknál. A saját fejlesztésű Mercedes-Benz Operating System (MB.OS) alapján működő MBUX virtuális asszisztens révén a gyártó kivételes digitális élményt ígér.

Az idei CES-en történt meg a Kecskeméten készülő Mercedes-Benz CLA új generációját előrevetítő Concept CLA Class észak-amerikai premierje is. Az új modell a közelgő Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) alapján készült.

MBUX virtuális asszisztens

A CES 2024-en bemutatott MBUX virtuális asszisztens a márka szerint eddig a „legemberibb” felület a Mercedes-Benz autóiban. Négy különböző érzelemmel az MBUX alkalmazkodik az ügyféligényekhez, generatív AI-t és proaktív intelligenciát használ a kényelem fokozására. Az MB.OS és a fejlett 3D-játékmotor-grafika erejét is kihasználva az MBUX navigációs funkciója problémamentesen összekapcsolja az útvonaltervezést és a segítséget. Eközben a Mercedes-Benz javítja a produktivitást és a testreszabhatóságot az alkalmazásportfólió folyamatos bővítésével.

Las Vegasban is bemutatkozott a Concept CLA Class

Az MB.OS bemutatására elsőként a Concept CLA Class szolgál, amely a CES 2024-en mutatkozik be Észak-Amerikában. Az új Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) alapján a teljes modellcsaládot újratervezték innovatív, elektromos meghajtással.

Az autó egyetlen töltéssel WLTP szerint több mint 466 mérföldes (750 km) hatótávval rendelkezik, és körülbelül 12 kWh/100 km energiafogyasztással működik. Gyorstöltéssel is felszerelik, 15 perc alatt akár 248 mérföldes (400 km) feltöltés is lehetséges. Összesen négy modellt terveznek az MMA platformra, a négyajtós CLA-t, a CLA Shooting Brake-et, a GLA-t és még egy SUV-t.

Még több cikk

További témáink