2024. június 25. kedd

Liszka Roland továbbra is őrzi a harmadik helyét a Superenduro Junior-vb-n

Megosztás

A Superenduro-világbajnokság romániai fordulója mellett az elmúlt hétvégén a nemzetközi gokart szezon is kezdetét vette Lonatóban, a Hungarian Motorsport Academy (HMA) támogatásával Gender Tamás és Zsebő Marcell is rajthoz állt az év első WSK versenyén.

Még a legjobb versenyzők képességeit is alaposan próbára tette a Superenduro-világbajnokság kolozsvári pályája, ahol a HMA színeiben Szőke Márk és Liszka Roland indult a megszokottól alaposan eltérő nyomvonalú pályán. Zsigovits Norbert a riesai fordulón elszenvedett ujjtörése miatt ezúttal nem állt rajthoz.

A Junior kategóriában versenyző Liszka Roland a versenyt megelőzően egy edzésbalesetet is elszenvedett, ezért a hétvégén nem volt tökéletes formában, ennek ellenére a kvalifikációs edzést a 4. helyen zárta. A szűkebb fordulókkal teletűzdelt, ritmustalan akadályok nem segítették a magyar versenyző dolgát sem, aki így mind a három futamban a 6. helyet szerezte meg, így az összetettben is ebben a pozícióban zárt. Liszka Roland továbbra is őrzi a 3. helyét a Junior-világbajnokságban, a következő, budapesti versenyen pedig közelebb is kerülhet a listavezető ellenfeleihez a hazai pályán.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Szőke Márk (@teddy_795)

Szőke Márk ismét a Prestige kategóriában állt rajthoz, az első futamban sikerült is felvennie az élmezőny tempóját, 5-6 körig a 6. helyen haladt, végül a 9. helyen ért be. A második futamban remekül kapta el a rajtot, a futam végén viszont összeakadt egy vetélytársával, így visszaesett a 11. helyre. Az utolsó futamban ugyanezt a helyezést szerezte meg a tapasztalt versenyző, így az összetettben ismét a 11. pozícióban fejezte be a hétvégét, csakúgy, mint előtte Riesában.

A rangos WSK-sorozat első állomásán, a WSK Champions Cup-on debütált a juniorok között Zsebő Marcell, méghozzá egy kétszeres világbajnok spanyol csapatnál, a Fernando Alonso támogatását is élvező DPK Racing Team-nél. Az időmérő edzésen már felvette a középmezőny tempóját, a pénteki selejtező futamokon pedig kétszer is a 18. helyen intette le a kockás zászló. Az elődöntőt a 28. rajtpozícióból várhatta, ahol sikerült öt pozíciót is nyernie, de a legjobb 36 versenyző közé végül nem tudta magát kvalifikálni.

Gender Tamás Junior második szezonját kezdte meg az OK-Junior kategóriában, egy kevésbé sikerült időmérő edzés után a selejtezőkön remek teljesítményt nyújtott, minden bemenetnél javítani tudott a rajtpozícióján, így az elődöntőt már a 16. helyről várhatta. Innen is volt feljebb számára, miután az első körben 4 helyet jött előre, a futam végéig folyamatosan előzött, így végül a 8. helyével kvalifikálta magát a vasárnap délutáni döntő futamra. A döntő rajtjánál sajnos azonban egy incidensbe keveredett, önhibáján kívül egy versenyzőtársa oldalról belé hajtott, így kiállni kényszerült a versenyből, de a tempója több mint biztató képet fest az év további részére.

Még több cikk

További témáink